Snel en duurzaam genezen tot in de kern van het immuunsysteem!

Over mij

Mijn naam is Inge Klep. Ik ben woonachtig te Schijndel. Ruim 20 jaar geleden kwam ik met de homeopathie in aanraking, ik had klachten zoals steeds terugkerende bloedneuzen en inspanningsastma. Ik gebruikte destijds medicatie zoals allerlei verschillende soorten puffers, maar er kwam geen enkele verbetering in mijn gezondheid.

Via mijn vader, welke ook een eigen praktijk in de homeopathie heeft, kwam ik voor het eerst bij een homeopaat. Na een tijdje onder behandeling te zijn geweest bij een homeopaat kon ik zonder puffers en voelde me stukken energieker wat ook weer zorgde dat de steeds terugkerende bloedneuzen verdwenen. Tot ik zwanger werd van ons eerste kindje deed ik fanatiek aan sport zoals o.a. paardrijden, professioneel wielrennen en hardlopen. Tijdens het sporten waren er wel eens blessures, omdat ik goede ervaringen heb met homeopathie kon ik daar mijn voordeel mee doen.

Samen met mijn vriend heb ik een zoon en een dochter. Door de homeopathie voel ik me goed, en daarmee kan ik ook mensen helpen die op zoek zijn naar een betere gezondheid. Met een goed werkend immuunsysteem ben je minder bevattelijk voor o.a. ziekten en sportblessures.

Daar ik altijd zeer geïnteresseerd ben in gezondheid en voeding ben ik eerst een cursus HNLP tot en met master practioner gaan volgen. Om vervolgens de studie tot klassieke homeopathie te gaan volgen in Almelo. Dit is een 5 jarige HBO studie voor specifieke klassieke homeopathie volgens inzichten der ziekteclassificatie volgens de Duitse arts Samuel Hahnemann met daarnaast een medisch deel volgens de reguliere behandeling.

Vanuit de behoefte me breder en dieper te oriënteren in de gezondheid volg ik extra na-scholingsdagen voor homeopathie en reguliere basiskennis. Tevens maak ik gebruik van de opgedane kennis van mijn verschillende cursussen en ben ik aangesloten bij een vaste werkgroep van klassiek homeopaten om deze kennis te delen.

Interview: "Je lichaam is de beste signaalgever" - Inge Klep

Als semi-professioneel wielrenster had Inge Klep baat bij homeopathie als ze last had van blessures. Nu ze zelf homeopaat is, krijgt ze geregeld sporters op haar spreekuur. Ze helpt ze met homeopathie, maar ook met bewustzijn bij de belastbaarheid van hun lichaam. Want als je lichaam overbelast raakt, ontstaan er klachten. Sport kan leiden tot overbelasting. Het handhaven van een gezond immuunsysteem is daarom van groot belang. Inge deelt met ons haar heldere kijk op dit alles.

hm - homeopathie magazine | Magazine over homeopathie en gezond beter worden | september 2023 | #3